Kincugi – mese a Meséről

2022-ben Boldizsár Ildikó megálmodta a MESÉ-t. Egy folyóiratot, aminek feladata összeforrasztani a töredezett idő-darabkákat, gondolatokat, kapcsolatokat, kapcsolódásokat.
Úgy képzelem, a mesék, a történetek is arany-varratok, amelyek képesek összekapcsolni széttöredezett dolgainkat, a törésvonalakat nem eltitkolva, hanem más minőségbe helyezve.
Arany-varrat a MESE is, és arany-varratok a benne levő írások is.
Törött porcelánjaink, neveztessenek azok bárminek – embernek, gondolatnak, emléknek, időnek, reménynek -, ezekkel az arany-varratokkal lesznek egésszé és tartanak meg.

2022-ben megszületett a MESE. A papír és nyomdai árak, a postaköltség kíméletlen emelkedése mindössze négy szám megjelenését tette lehetővé. Boldizsár Ildikó 60. születésnapjára 2023-ban még lett egy ajándék különszám, amihez az olvasók már nem juthattak hozzá. A lap művészeti vezetője Tick Ervin váratlanul örökre átlépett az idő vonalán.
Parányi porcelánunk széttörött.
Részese voltam az első négy szám munkáinak, bábája a különszámnak, egyik őrzője a lap törött darabkáinak.
Most részese vagyok annak a szellemi kincuginak, ami egésszé forrasztja a MESÉ-t. Szerkesztőtársaimmal, Boldizsár Ildikóval, a lap cikkeinek íróival, és nem utolsó sorban olvasóival együtt.
A MESE új, digitális száma 2024. április 21.-én megjelent.